trgovina@kovinoprodaja.si

Pišite nam!

 

 

00

Cart

DomovTrgovinaOstaloKategorija "Hidroforji oz. vodne črpalke"

Hidroforji oz. vodne črpalke

Kadar se pojavi potreba po črpanju vode zlasti v višje ležeče predele, se za odličnega pomočnika izkažejo različne vodne črpalke. Te se uporabljajo za zalivanje vrtov, polnjenje bazenov in ribnikov, praznjenje posod z vodo oziroma katero drugo tekočino, skratka, povsod, kjer je treba določeno količino tekočine kar najhitreje in najpreprosteje spraviti na drugo lokacijo. Posebna vrsta vodne črpalke je hidrofor, ki vam zagotavlja dotok vode s konstantnim tlakom in v bistvu avtomatsko. To pomeni, da ga ni treba vklapljati, kadar vodo potrebujete, ampak mehanizem dovajanja vode vzdržuje že sam po sebi. Zakaj je hidrofor torej odlična izbira?

Preberi več

Hidroforji delujejo po principu kroženja. Črpalka vodo dovaja v raztezno posodo. Hidroforji imajo posode z različnimi volumni, zato je treba kar dobro premisliti, kakšen bi bil za vaše potrebe najboljši. Ker je v raztezni posodi zrak, se ta ob nalivanju vode v posodo vse bolj stiska, s tem pa narašča tudi tlak v posodi. Ko tlak naraste do določene vrednosti, se tlačno stikalo tovrstne vodne črpalke izklopi. Z odpiranjem pipe voda iz te raztezne posode seveda izteka, s tem pa se zmanjšuje tudi tlak v njej. Ko ta pade pod določeno vrednostjo, se tako imenovano tlačno stikalo samodejno vklopi in s tem spet omogoči dotakanje vode v raztezno posodo. Ta postopek se ponavlja vedno znova. Zakaj je takšna izbira boljša od navadne vodne črpalke, ki jo je treba ob vsaki potrebi po vodi ročno vklapljati? Nenehno zaganjanje naprave skrajšuje njeno življenjsko dobo, previsok tlak v ceveh pa lahko te poškoduje. Hidrofor pa zaradi principa svojega delovanja cevi ne obremenjuje, deluje pa lahko tudi ob izpadih električne energije.

Prikaz vseh 5 rezultatov

Pestra izbira vodnih črpalk

Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo tako običajnih vodnih črpalk kot hidroforjev. Poskrbite, da boste imeli vedno na voljo napravo za črpanje vode – ne glede na to, ali imate vrt, ki ga je treba v poletnih mesecih zalivati, ali pa morda črpate talno vodo oziroma prečrpavate vodo iz ene posode v drugo. Takšna naprava se za odlično izkaže tudi v primerih poplav, zato ne odlašajte in si jo zagotovite čim prej. Če niste povsem prepričani, katero bi izbrali, smo vam ves čas na voljo za dodatna vprašanja in pojasnila. Seveda pa vam lahko podrobneje predstavimo tudi prednosti posamezne vodne črpalke.

Preberi več

Koliko stane hidrofor?

V naši spletni trgovini lahko kvalitetne hidroforje priznane znamke Metabo dobite že za krepko manj kot 200 evrov, zato ste lahko prepričani, da se vam bo nakup kaj kmalu obrestoval. Dobili boste zanesljivega pomočnika za avtomatsko preskrbo z vodo, deloval bo tiho in varčno, njegova življenjska doba pa bo dolga. Ves čas pa imamo tudi izdelke v akciji.

Kolikšen pretok vode imajo vodne črpalke?

Ena od običajnih vodnih črpalk v naši ponudbi ima najvišji pretok vode 4000 l/h, najvišjo potisno višino pa 46 metrov. Njene dodatne prednosti so ergonomski ročaj, gumirane nogice, indukcijski motor, zaščita motorja pred pregretjem, čep za izpust vode in še kaj. Preverite našo ponudbo in se o vsem prepričajte sami.

Ali na hidroforje in črpalke nudite garancijo?

Na vse naprave Metabo nudimo podaljšano, kar triletno garancijo, ki jo lahko uveljavljate na pooblaščenem servisu. Vse kontakte najdete na naši spletni strani.

4.9/5 - (8 votes)