trgovina@kovinoprodaja.si

Pišite nam!

 

 

00

Cart

DomovTrgovinaLesno obdelovalni strojiKategorija "Ročni obliči"

Ročni obliči

Kdor obdeluje les, pa naj bodo to večji leseni kosi ali finejši skoraj končni izdelki, zagotovo pozna priročni ročni oblič, ki omogoča okretno skobljanje želenih površin, hkrati pa tudi pobiranje robov. Takšno orodje je doma v vseh večjih in manjših mizarskih delavnicah, za odličnega pomočnika pa se obnese tudi pri tesarjih, krovcih in drugih mojstrih, ki se tako ali drugače ukvarjajo z obdelavo lesa. Gre za orodje, ki je izredno priročno in lahko, hkrati pa trdno in stabilno. Če vas zanima še več, si oglejte našo ponudbo in preverite tehnične lastnosti naših izdelkov. Izberite takšnega, ki vam najbolj odgovarja.

Preberi več

Izdelujete pohištvo, vrata in okna, obdelujete deske ali različne letve? Za vse te primere vam bo prav prišel ročni oblič, ki je izredno priročen in preprost za uporabo. Upravljate ga lahko z eno roko, kar pomeni, da je tudi dovolj lahen in seveda ravno prav okreten. Na trgu se dobijo modeli z različnimi širinami skoblja, medtem ko lahko po svojih željah nastavite globino skobljanja in žlebenja. Skobeljna plošča je tlačno lita in valjanja, ima pa tudi V-zarezo, s katero na preprost način pobirate robove obdelovanca. Ročaj ročnega obliča je prevlečen s protidrsno snovjo, odsesovalni priklop pa omogoča, da na oblič priklopite sesalnik, s čimer poskrbite za učinkovito odstranjevanje odpadnih oblancev in prahu. Motor, ki jo ima ročni oblič, je dovolj močan tudi za zahtevnejša opravila, zato se to orodje odlično obnese tako v delavnici kot na terenu. Za uporabo pa seveda potrebujete priklop na vir električne energije.

 

Prikaz rezultata

V kompletu

Poleg samega ročnega obliča se lahko v kompletu dobi tudi nože, razna vodila in merila, priklop za odsedovanje, nastavek za izmet oblancev, vrečka za prah … Vsi ti pripomočki oziroma dodatki so zasnovani zato, da vam delo še bolj olajšajo. Če boste ročni oblič uporabljali dokaj pogosto, je seveda dobro, da imate na voljo merilo, vzporedno vodilo in še kaj, če ne želite, da bi ostružki leteli na vse strani, pa lahko za to poskrbite s primernim priključkom. Proizvajalec Metabo je pri izdelavi mislil dobesedno na vse, zato ste lahko prepričani, da boste skupaj z ročnim obličem dobili tudi vrhunskega pomočnika.

Preberi več

Ali je menjava nočem ročnega obliča težka?

Sploh ne, za to potrebujete le primeren ključ (največkrat dobite priloženega v kompletu) in mirno roko. Obrabljene ali poškodovane nože preprosto ostranite s pomočjo vijačenja ter jih zamenjate z novimi oziroma nabrušenimi. Se pa morate prepričati, da boste vijake res dobro privili. Le tako si namreč zagotovite kar najvarnejše delo.

Kako težki so ročni obliči?

Oblič znamke Metabo je izredno lahek – model iz naše ponudbe (HO 26-82) tehta zgolj 2,7 kg, kar pomeni preprosto rokovanje ter s tem okretno gibanje. Ravno teža je ena od lastnosti, ki prepričajo še tako zahtevne in občutljive uporabnike.

Kako dolg kabel je priložen?

Ročni obliči imajo navadno kar dolge kable, recimo štiri metre, kar pomeni, da imate precej manevrskega prostora. V kolikor vam ga zmanjka, pa seveda še vedno lahko uporabite primeren podaljšek in si tako vir električne energije priskrbite točno tam, kjer ga potrebujete.

5/5 - (8 votes)