trgovina@kovinoprodaja.si

Pišite nam!

 

 

00

Cart

DomovTrgovinaLesno obdelovalni strojiKategorija "Ročne krožne žage"

Ročne krožne žage

Med orodje, ki je nujno potrebno v vsaki mizarski delavnici, zelo pogosto pa se najde tudi pri domačih mojstrih, je ročna krožna žaga, ki s svojo robustnostjo poskrbi za kvalitetno žaganje še tako trdih vrst lesa, četudi gre za deske debeline več kot pet centimetrov. Ročna krožna žaga se pogosto uporablja za prečno žaganje lesa, torej v primerih, ko je treba lesene deske ali letve prežagati na določeno dolžino. Ker je žaga dokaj majhna in kompaktna, je lahko prenosljiva, tudi težka ni, poleg tega je na trgu na voljo po res dostopnih cenah. Vas zanima še več?

Preberi več

Ročna krožna žaga je posebna zato, ker vreteno neposredno vrtni izbrani žagni list, s tem pa ta doseže kar najučinkovitejše število vrtljajev in tako res kvalitetno in hitro žaganje. Takšno orodje lahko žaga pod različnimi koti, prav tako omogoča želeno nastavitev globine reza. Delo z njo je res učinkovito, morate pa pred samim nakupom vedeti, katera ročna krožna žaga bi vam kar najbolj odgovarjala. Vsekakor je treba še pravi čas preverite vse tehnične podatke posameznega modela, ob tem pa se seveda vprašajte, v kakšne namene nameravate žago uporabljati. Bo namenjena profesionalni, vsakodnevni rabi, ali pa bo njena raba zgolj občasna? Preverite tudi podatke, kot so moč motorja, teža, število vrtljajev in podobno. Dobro je, da orodje pred nakupom primete v roko in preizkusite, kakšen občutek vam daje. So gumbi preprosti za uporabo? Se žaga dobro prilega vaši roki? Vse to in še več je pomembno za kar najučinkovitejše, zlasti pa varno delo s takšno žago.

Prikaz vseh 2 rezultatov

Izberite najboljše izdelke zase

Vabimo vas, da si ogledate našo ponudbo, kamor smo uvrstili več modelov ročnih krožnih žag. Poleg same žage lahko v kompletu dobite še vodilo za vzporedno žaganje, kvaliteten žagni list, vzporedno vodilo, priklop za odsesovanje, spono, ki bo obdelovanec držala na mestu, trden kovček za shranjevanje in preprosto prenašanje ter še kaj. Če vas zanima še več, nas o vseh dilemah in nejasnostih seveda lahko povprašate, mi pa smo vam že tukaj pripravili nekaj pogostih vprašanj in odgovorov nanje. Morda vam bomo ravno tu odgovorili na vprašanje, ki vas neznansko zanima.

Preberi več

Ročna krožna žaga potrebuje ustrezen list. Katerega izbrati?

Zlasti takšnega, ki ustreza lastnostim izbrane žage in hkrati načinu dela, ki ga bo list skupaj z žago opravljal. Listi se sicer razlikujejo po številu zob, kar v splošnem pomeni naslednje: večje število zob prinaša bolj fino in natančno žaganje. Dobro je izbrati liste, ki so karbidni. Vedno pa uporabljajte le liste, ki ustrezajo vsem tehničnim zakonitostim posamezne žage. Za nasvet se lahko obrnete tudi na nas.

Ali je takšna žaga primerna za žaganje tudi drugih materialov, ne le lesa?

V osnovi je ročna krožna žaga namenjena lesu, s pravilnim izborom žagnega lista pa seveda lahko žagate tudi druge materiale, na primer pločevino ali umetne mase. Imejte pa v mislih, da je takšna žaga namenjena žaganju naravnost.

Ali na ročno krožno žago nudite garancijo?

Na vse orodje znamke Metabo, ki slovi po svoji kakovosti, nudimo podaljšano, kar triletno garancijo. Za popravila in dodatne storitve pa se lahko ves čas obrnete na pooblaščene servise – vse kontaktne podatke boste našli na naši spletni strani.

 

4.9/5 - (8 votes)